Web 2.0 binnen het onderwijs

Brian Benzinger heeft een drieluik geschreven over het gebruik van web 2.0 tools binnen het onderwijs: Back to School with the Class of Web 2.0.
In zijn eerste bijdrage gaat Benzinger vooral in op de noodzakelijke gereedschappen. Het is een lange lijst geworden met korte beschrijvingen van bekende en minder bekende social software toepassingen. Deel twee richt zich specifiek op social software voor ‘op kantoor’ (tekstverwerking, spreadsheets, enzovoorts). In deze bijdrage vergelijkt hij ook tekstverwerkers. Het derde artikel is de meest interessante bijdrage. Hierin beschrijft Benzinger hoe al deze tools binnen het onderwijs kunnen worden gebruikt. 

De auteur gaat onder andere uitgebreid in op het gebruik van weblogs in het onderwijs. Hij besteedt hierbij aandacht aan de toegevoegde waarde van trackbacks als communicatievorm. Verder laat Benzinger beknopt zien hoe Flickr binnen het onderwijs kan worden gebruikt, en hoe podcasting de communicatie tussen lerenden en docenten kan versterken.

Benzinger gaat ook in op andere toepassingen (video sharing, wiki’s). Noemenswaardig is School 2.0:

School 2.0 is a brainstorming tool designed to help schools, districts and communities develop a common education vision for the future and to explore how that vision can be supported by technology.

De bijdrage van Benzinger geeft een goed overzicht van het gebruik van social software in het onderwijs. De grote hoeveelheid hyperlinks in de artikelen (onder andere naar screencasts over educational blogging) is ook erg handig.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *