Weblog berichten zoeken

Afgelopen donderdag vroeg een collega van mij (die mijn weblog regelmatig bezoekt) aan een aantal collega’s wie informatie kon verstrekken over Creative Commons. Toe ik haar naar mijn weblog verwees, gaf ze aan een zoekmachine voor mijn site te missen.

Ik zou inderdaad een search engine willen hebben die alleen mijn website en weblog indexeert. Maar ik wil er eigenlijk niks voor betalen. Persoonlijk gebruik ik Google om een specifiek bericht terug te zoeken. Ik typ dan de naam van het onderwerp in plus mijn achternaam. Dat levert goede resultaten op. Maar ik houd me aanbevolen voor een ècht goede oplossing.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Hallo Wilfred,
    Je kunt in Google met het commando ‘site:naam_site’ aangeven dat je één site wilt doorzoeken. Als je in jouw weblog wilt zoeken waar je wat hebt geschreven over creative commons dan is het volledige commando: site:wilfredrubens.typepad.com/wilfred_rubens_weblog “creative commons”. Je kunt dat rechtstreeks intypen in de zoekbalk, maar je kunt ook gebruik maken van advanced search.
    Groetjes!

  2. Google heeft mi als nadeel dat hij maar eens per x dagen (maanden?) langs komt. Ik ken http://picosearch.com/ : die heeft een gratis variant (met wat reclame). Maar die kan bv welke elke dag je site indexeren, zodat je recente zoekresultaten krijgt…

  3. Ik ben nu ook Freefind.com aan het uitproberen. Deze tool kan meerdere pagina’s indexeren dan Picosearch. Stelt wel een maximum aan het aantal megabytes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *