Wereldbank in zee met TopClass

WBT Systems heeft gisteren bekend gemaakt dat de Wereldbank in zee gaat met hun leermanagementsysteem, TopClass.
36.000 lerenden zullen van TopClass gebruik maken. Daarbij gaat het om medewerkers van de Wereldbank zelf, maar ook om organisaties die klant zijn bij deze bank.

"This major deployment is part of a larger effort to integrate knowledge and learning in the Bank into a single point of access through the Knowledge and Learning Environment (KLE) project", aldus dit persbericht.

TopClass moet er toe bijdragen dat de leeractiviteiten uiteindelijk verbonden worden met het strategisch beleid van de Wereldbank.

Ik kan TopClass langer dan dat ik, bijvoorbeeld, BlackBoard ken. Een volhouder, dus. En dit is natuurlijk een megadeal. Letterlijk een wereldwijde uitrol (meer dan 100 landen).
Door middel van een leermanagementsysteem kun je inderdaad bewaken wie aan welke leeractiviteiten deelneemt. Al vallen veel leeractiviteiten altijd buiten het zicht van een organisatie (spontaan, informeel leren). Het lijkt mij ook een uitdaging voor de Wereldbank en WBT Systems om die leeractiviteiten te helpen vormgeven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *