Wordt e-learning vaak gebruikt in Groot-Brittannië?

Clive Shepherd vat een recent onderzoek samen naar o.a. het gebruik van e-learning binnen Britse bedrijven. Hieruit blijkt dat 73% van de ondernemingen 'aan e-learning doet', dat blended learning een sleutelrol speelt binnen het opleidingsbeleid, en dat ook mobile learning steeds belangrijker lijkt te worden (20% van de respondenten verwacht hiermee aan de slag te gaan).

Hierbij valt mij vooral het aandeel mobile learning op. Deze e-learningvariant wordt steeds belangrijker. Mag ook wel na een jaar of zes. Ik vraag me hierbij wel altijd af wat de onderzoekers wel en niet verstaan onder mobile learning.

Het meest opvallende is echter de verwachting van de meeste respondenten dat de economische recessie geen invloed zal hebben op hun budget. Sterker: 24% denkt dat het budget voor leren en ontwikkelen de komende 12 maanden zal toe nemen, terwijl slechts 17% verwacht over minder budget te kunnen beschikken.

Shepherd vraagt zich af in hoeverre de optimistische verwachting reëel is, en daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Uiteindelijk zal de realisatie wel eens achter kunnen blijven bij de verwachtingen.

Shepherd heeft ook nog een waardevolle tip voor opleidingsfunctionarissen, die denken met return on investment-cijfers het centrale management te kunnen overtuigen van het belang van leren en ontwikkelen:


They'll also need to overcome their fear of figures and learn how to talk the language of business, because this is the surest way they can maximise their chances of survival.

Mooi zo'n onderzoek. Ik zou willen dat we in Nederland en België beschikten over vij beschikbare cijfers over de stand van zaken met betrekking tot e-learning.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *