Breekt SecondLife bij bedrijfsopleidingen door?

In Second Life Produces Real Training Results claimt Anders Gronstedt dat SL sterk in opkomst is in de wereld van bedrijfsopleidingen. Gronstedt ziet SL bijvoorbeeld als geschikt platform om professionals technische concepten te leren. Verder verwacht de auteur dat SL -zeker nu geluid ondersteund wordt- videoconferencing en webinars zal vervangen.

Ondanks dat dit sterk inleidende artikel enkele kritische kanttekeningen plaatst (schaalbaarheid, firewall, forse hardware, netwerkbelasting en acceptatie door gebruikers), is het vooral een ronkend hype-achtig verhaal. Een paar initiatieven worden sterk belicht en van ’traditionele’ synchrone webapplicaties wordt een karikatuur gemaakt (alsof interactie daarbij niet mogelijk is).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Webinars – dat woord had ik nog nooit gezien! Nou, jij bent ook niet bij te benen. En dat probeer ik trouwens ook niet … Dat woord behoort vanaf nu tot mijn woordenschat. Fijn, dat jij dat allemaal bijhoudt voor al wie het wil weten! Wie zoekt, die vindt het antwoord hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *