Britse Edublog conferentie voorbeeld voor de Nederlandse edubloggers?

De afgelopen week vond in Engeland de eerste Britse Edublog conferentie plaats. Ik begreep onlangs van Graham Attwell dat tientallen Britse edubloggers er niet aan deel konden nemen omdat er beperkt plek was.

Verschillende edubloggers besteden aandacht aan deze conferentie. Bijvoorbeeld Peter Ford en Terry Freedman. De laatste constateert onder meer een groot verschil tussen edubloggers uit het primair onderwijs en  edubloggers uit het hoger onderwijs. Hij stelt ook:

It seems odd that in the first blog.ac.uk conference the two keynote speakers were American and Canadian!

Mwa. Een beetje makkelijk. Natuurlijk kun je goede key note sprekers uit je eigen land vinden. Maar waarom zou je geen gebruik maken van Barbara Ganley of Stephen Downes, als je de mogelijkheid hebt.

Het was de eerste keer dat de Britse edubloggers bij elkaar kwamen. Volgens Graham Attwell hebben de Nederlandse edubloggers wat dat betreft een voorsprong met de ’traditie’ van het edublog diner aan de vooravond van de SURF-Onderwijsdagen. Maar zouden we ook voldoende Nederlands/Vlaamse edubloggers op de been krijgen voor een conferentie?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Leuk mijn Nederlands effe bij te spijkeren. Een conferentie voor Nederlands edubloggers – goed idee. Mischien kom ik ook. Hou ons op de hoogte 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *