Demo website Leren en doceren

Op 22 september 2005 uitte ik mijn frustraties over een moeizaam te realiseren plan om onderwijs- en leermaterialen voor academische vorming te ontsluiten.

Na deze datum zijn mijn collega’s en ik in contact gekomen met de Utrechtse universiteitsbibliotheek, die in staat waren om de technische faciliteiten te leveren voor een website over leren en doceren aan de Universiteit Utrecht.

Deze website zal informatie, voorbeelden en tools bevatten. Voor studenten over hun studietaken en voor docenten over hun onderwijstaken. Voorbeelden zijn beoordelingsformulieren, werkvormen maar ook algemene achtergrondinfortmatie zoals over schrijfblokkades. Op dit moment is een demo versie beschikbaar van deze website. Eén onderdeel (Academische vorming > Schrijven) is gevuld met een aantal bronnen. De komende tijd worden andere onderdelen van ‘content’ voorzien.

De redactie van de website ontvangt graag suggesties en tips. Ook van niet UU-betrokkenen (de content blijft publiek toegankelijk). Wanneer zou je gebruik willen maken van deze site? Is er materiaal waar je behoefte aan heeft? Je kunt reageren via e-mail (redactielend@ivlos.uu.nl) of via de weblog Leren en Doceren.

Overigens is de Adviescommissie Kwaliteit Onderwijs van de Universiteit Utrecht ook samenwerkingspartner hierin.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *