E-learning voor apothekers

Vanavond heb ik een bijeenkomst bezocht waar gesproken werd over de ontwikkeling van e-learning aanbod voor ziekenhuisapothekers. Ik heb me er altijd over verbaasd dat voor deze doelgroep relatief weinig e-learning aanbod beschikbaar is. Het gaat om druk bezette mensen, die maar moeilijk fysiek bij elkaar zijn te krijgen. Bovendien wordt nascholingsaanbod voor deze doelgroep centraal georganiseerd. Men moet dus ver reizen. En het vakgebied is altijd in ontwikkeling.

Maar goed. Het Nationaal Post Academisch Onderwijscentrum Farmacie gaat samen met Zorgplan e-learning ontwikkelen. Ter voorbereiding hebben zij een vragenlijst verstuurd, waarmee zij onder meer de behoefte aan e-learning hebben proberen te inventariseren.

Wat hierbij opvalt is dat de meer dan 80 respondenten een positief beeld hebben bij het begrip e-learning (anders had men mogelijk ook niet gereageerd). En meer dan de helft zegt al ervaring te hebben opgedaan met e-learning.

Ik vind dit een verrassend hoog percentage. Wel vraag ik me af wat deze respondenten onder e-learning verstaan.

Overigens is het voor deze doelgroep van belang dat het aanbod geaccrediteerd is. Wat betreft e-learning werd hier aanvankelijk moeilijk over gedaan. Maar inmiddels lijkt e-learning ook door de vaak wat meer conservatieve accreditatie-instellingen geaccepteerd te worden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *