Gebeurtenis in persoonlijk perspectief plaatsen (#in)

Hoe maak je bepaalde gebeurtenissen betekenisvol voor lerenden? Onder meer door een relatie te leggen met de persoonlijke leefwereld, en zo de gebeurtenis in een bepaald perspectief te plaatsen. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld de BBC-applicatie Dimensions gebruiken.

Met behulp van deze tool kun je bijvoorbeeld zien wat de omvang van de watersnoodramp in Pakistan voor jouw omgeving is. Of hoe groot een visnet van de commerciële visvaart is.

Een mooi gereedschap voor bijvoorbeeld maatschappijleer, geschiedenis, aardrijkskunde, of leren, loopbaan en burgerschap.

Via Erwin Blom.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Mooie site, he, van de BBC. Maar het ligt een beetje aan de ‘lerenden’ zelf ook. Ik deed dat als kind zélf al: skyscrapers naast elkaar tekenen om te zien hoeveel hoger de Eiffeltoren of Empire State waren ten opzichte van onze kathedraal. Of de omtrek van Londen op schaal arceren over die van mijn stad. Heb je echt geen websites voor nodig 😉

  2. Hey sorry voor het late antwoord. Ik ben manueel teruggekomen om eens te checken, want RSS als reactietracker is echt lastig voor me (dat verzuipt); email of commenting systeem zou beter werken.
    Hoe dan ook, uiteraard: niet alles kan, zeker niet op papier. En ik zou kunnen zeggen dat je met internet en wat grafische programma’s zelf wel x square miles of flooding zou kunnen uitplotten of de Chinese muur uit Google Maps halen etc, maar ik snap je punt.
    Ik wilde ook niet zeggen dat dit niet de max is he, die site van de Beeb. Maar wel dat we niet moeten zitten wachten tot zoiets online komt, maar zelf (thuis, als kind, ouder, in de klas, blogger, whatever) onze middeltjes kunnen loslaten op iets dat ons boeit.
    En misschien vooral dat het huis-, tuin-, keukenwerk dat daar uit voort vloeit misschien nog een betere leerschool is dan het rechtstreeks te bekijken. Door zelf te doen onthoud je meer. Het is de reden waarom ik nog altijd blind een kaart van de VS zou kunnen tekenen en er pretty accurately de meeste staten op kan aanwijzen, met hoofdstad — zou niet lukken als ik als kind alleen naar plaatjes op het net had gekenen.
    PS: zie dit niet als een angry old man reactie he, ik vind alles best 😉
    Toi toi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *