Gezocht: belangstellenden voor een pilot met een wiki

Bij het Expertisecenttrum ICT in het Onderwijs hebben we sinds kort een stagiaire. Hij wil graag een pilot opzetten rondom een wiki in het onderwijs. Een wiki is een systeem waarmee online -en dus op ieder moment van de dag – samengewerkt kan worden aan een of meerdere documenten. Een voordeel van deze techniek is dat je gemakkelijk kunt zien wie welke bijdrage heeft geleverd. In deze pilot is het de bedoeling om studenten of leerlingen een paper/essay/rapport/werkstuk in een wiki te laten schrijven. Er wordt gekeken of deze manier van werken aansluit bij de manier waarop leerlingen/studenten een dergelijk product gezamenlijk willen ontwikkelen. De opzet van de pilot wordt nog nader uitgewerkt.

Heb jij interesse om met leerlingen/studenten hier aan mee te doen? Ken jij docenten die wellicht interesse hebben om hier aan mee te doen? Stuur mij dan even een mailtje: g.f.l.m.rubens@ivlos.uu.nl.

Het maakt niet uit of je in het voortgezet onderwijs (bij voorkeur VWO) of hoger onderwijs werkt.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Het afdelingsbestuur van GL Nijmegen gebruikt sinds kort ook een wiki 😉
    We zijn helaas geen groep studenten (al denken sommige afdelingsleden daar anders over), dus meedoen aan de pilot zit er niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *