Herfst op Fuerteventura

Soms vorm je je vooraf een beeld van een vakantie, en blijkt deze verwachting 100% uit te komen. We hadden dat de afgelopen week op het Spaanse eiland Fuerteventura.

Fuerteventura is een vrij groot Canarisch eiland.  Dankzij het droge klimaat, vulkaanuitbarstingen en Sahara-zand, maar helaas ook door menselijk ingrijpen, is het een kaal en dor eiland. Er groeien hooguit cactussen en de Aloë Vera-plant. Onderweg naar het hotel vielen vooral de niet-afgemaakte betonnen bouwwerken op. Jaren geleden gestart, maar nooit afgemaakt. De eilandregering heeft enkele jaren geleden ook een bouwstop afgekondigd.

Wij zaten helemaal in het noorden, in Correlajo. Dit is een erg toeristisch plaatsje, waar je wel leuk langs zee kon flaneren. De hoofdstraat is echter een verschrikking.

Het duingebied is erg de moeite waard, en we hadden een fantastisch hotel geboekt met een prachtig uitzicht op Lanzarote en Los Lobos. Het hotel had fraaie spa- en sportvoorzieningen, een zeer uitgebreid ontbijt, prima wifi en goede restaurants. Wel kon één van de restaurants, inspiratie gebruiken als het om vegetarisch koken gaat.

Het weer was prachtig. Bij aankomst was het half bewolkt. De eerste ochtend regende het een uurtje (terwijl we fitnessten), daarna hebben we alleen maar zon gezien. De temperatuur was ongeveer 25 graden.

Toen we maanden geleden een vakantie van vijf dagen boekten naar het Canarische eiland Fuerteventura, hadden we de volgende verwachtingen cq wensen:

  • Nog even genieten van mooi weer, voordat we de winter ingaan.
  • Vijf dagen vooral relaxen, weinig doen.
  • Ons lekker laten verwennen met rust, eten en drinken.

Al deze wensen zijn uitgekomen.

Op Flickr staan enkele foto’s.

Fuerteventura 2016

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: ,

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
juli 2019
M D W D V Z Z
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: