Hoger onderwijs volgen via een app

De bijdrage University? There’s an app for that illustreert hoe mobiele technologie ontwrichtend kan werken voor (hoger) onderwijs.

Dit artikel gaat namelijk over een Canadese internet-start up, die samen met onderwijsinstellingen online onderwijs in meerdere talen via smartphones aan gaat bieden. Daarmee richten zij zich vooral op ontwikkelingslanden waar miljoenen individuen geen toegang hebben tot onderwijs, vaak niet over computers bechikken, maar wel in het bezit zijn van een smartphone.

De verwachting is dat vooral Chinezen hier als eerste gebruik van gaan maken. Zij willen namelijk graag studeren aan Noord-Amerikaanse instellingen voor hoger onderwijs, maar krijgen daar lang niet altijd de kans voor. De Canadese e-learning aanbieder werkt daarom samen met twee Chinese telecomaanbieders die samen meer dan 250 miljoen klanten hebben.

Via een commercieel bedrijf zijn Canadese onderwijsinstellingen daardoor in staat om met een nieuwe technologie een doelgroep te bereiken, die ze tot dusver nog niet bereiken. We moeten natuurlijk afwachten of dit initiatief een succes wordt. Maar een opvallende combinatie is het in elk geval.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *