Horizon Report 2005: trends en hun impact

Het Horizon Report 2005 

"highlights six areas of emerging technology that the research suggests will become increasingly significant to higher education within three adoption horizons over the next one to five years."

Het rapport, een uitgave van het New Media Consortium en het National Learning Infrastructure Initiative, beschrijft een aantal trends die uiteindelijk leiden tot zes technologische ontwikkelingen die de komende jaren impact zullen hebben op het hoger onderwijs.

Voorbeelden van deze trends zijn:

  • Lerenden zijn geen passieve consumenten, maar verwachten ook dat zij zullen participeren in het ontwikkelen van kennis.
  • De ontwikkeling van nieuwe modellen voor het ontwikkelen en delen van content en software (wat ik noem "open knowledgeware").
  • Mensen gebruiken technologie om gemakkelijk en ook informeel contact met elkaar te hebben.

Voorbeelden van de "six areas of emerging technology" zijn:

  • Leren vindt overal plaats.
  • Draadloos is alom aanwezig.
  • "Supplying people’s need to connect with each other in meaningful ways, social networks and knowledge webs offer a means of facilitating teamwork and constructing knowledge."

Ik heb alleen de samenvatting gelezen. Maar ga het totale rapport ook zeker lezen! En niet alleen vanwege de voorbeelden die men geeft.

Lees ook een review van dit rapport.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Blogs en Wiki’s als Extende Learning en Knowledge web

    Op de weblog van Wilfred Rubens: TE learning centrum kwam ik een interessante posting tegen over Trends in het leren. Een belangrijk rapport is het Horizon report 2005 (pdf) dat hij daar kort behandeld. In het gedeelte over Extended Learning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *