Interoperability

Woensdagochtend ben ik met 11 andere Nederlanders naar een SURF-JISC meeting over e-portfolio’s gegaan. Plaats van handeling is dit keer Nottingham. Dit keer helaas geen gratis Internet op mijn hotelkamer. Ze rekenen vijf pond per uur. Maar ik heb wel gratis draadloos Internet in het conferentiecentrum. Dat betekent dus berichten schrijven op de hotelkamer en later posten.

Een belangrijk onderwerp bij e-portfolio’s is ‘interoperability’, de mogelijkheid om systemen met elkaar samen te laten werken (bijvoorbeeld in verband met uitwisseling van data). En in dat verband loop je in Nottingham snel tegen het gebrek aan internationale standaarden aan. Niet alleen wat betreft de temperatuur van het bier, de valuta of over de te gebruiken weghelft: de stekkers van onze laptops passen niet in de Engelse stopcontacten. Daarom waren we genoodzaakt om een adapter voor 8 pond te kopen. Daar moeten ze toch ècht eens wat op verzinnen, in Europa. Zie ook Wijnand Aalderinks’s bijdrage.

Het programma zit behoorlijk vol. Ik hoop dat ik nog wat van het centrum te zien krijg, ook al is dat natuurlijk niet het doel van de reis.

In mijn volgende bijdrage zal ik inhoudelijk ingaan op de bijeenkomst.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *