Kamervragen ICT-opleidingen en monopolievorming

Afgelopen maandag heb ik geblogd over een mijns inziens ongewenst vergaande samenwerking tussen ICT-opleidingen in het MBO, en enkele grote ICT-bedrijven (Microsoft, Cisco, Oracle).

Ik heb ook een beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks hier op geattendeerd. Binnen enkele uren kreeg ik een reactie dat men er mee aan de slag ging. Vandaag kreeg ik te horen dat de kamerleden Tofik Dibi en Kees Vendrik schriftelijke vragen hierover hebben gesteld aan de staatssecretarissen van Economische Zaken en Onderwijs.

Kees en Tofik leggen hierbij de link met het stimuleren van open source software. Ik vind overigens de grote invloed van een beperkt aantal grote bedrijven op onderwijsprogramma's ook een heel belangrijk aandachtspunt.

In elk geval vind ik het positief dat zij dit hebben opgepikt. Nu ben ik nog benieuwd naar de antwoorden en de effecten hiervan.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. @Willem: interessant bericht. Ze bevestigen de voorsprong van Microsoft, Cisco en Oracle. En om een buiten-curriculaire wedstrijd nu op te voeren als argument….
    Het ging mij -zoals aangegeven- vooral om de grote invloed van een beperkt aantal grote bedrijven op onderwijsprogramma’s. Moet vakinhoud gericht zijn op specifieke ICT-certificaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *