Kenniswiki

Marieke van Osch Van Kennisnet ICT op School vroeg me om aandacht te besteden aan KennisWiki.nl.

Op KennisWiki.nl staan nu al wiki-artikelen over diverse onderwerpen. Zo is er informatie over het digitale schoolbord, klassenmanagement, een digitaal portfolio, mobiel leren, educatieve games, Google Earth, Web 2.0, Wiki’s, Webkwesties en Videoconferencing. Maar dit is slechts het begin!  Er is nog veel meer kennis beschikbaar binnen de Kennisrotonde maar ook bij u. Wij hopen dan ook dat u blogt over deze KennisWiki en de wiki-artikelen aanvult met uw eigen kennis.

Dan ben ik natuurlijk nieuwsgierig. En inderdaad: er is al e.e.a. verschenen. Goede zaak. Wat me opvalt is dat je anoniem wijzigingen kunt aanbrengen. Mmmmm. Als dat maar goed gaat. Wat me ook opvalt is dat men de wiki als volgt profileert:

De wiki wordt gevuld met de kennis van Kennisnet, Ict op school en in het bijzonder die van de Kennisrotonde.

 

Waarom zou ik er dan bijdragen aan leveren? Mijn bijdragen zijn niet eens zichtbaar van mij. Wordt deze wiki op die manier iets van ons gezamenlijks?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Beste Wilfred,
    Op dit moment heeft de Kennisrotonde nog bijna alle informatie aangeleverd. We hebben daarom onze naam aan de voorpagina verbonden. Mocht dit veranderen dan is de voorpagina snel genoeg aangepast.
    Verder kun je natuurlijk altijd je publicaties en kennis plaatsen (of een link naar een publicatie) onder bronvermelding. Dit deed expert Erno Mijland ook al. Hij schreef veel in COS en heeft links geplaatst met daarbij zijn eigen naam. Lijkt me niet meer dan logisch dat hier zijn naam bij staat. Mocht jij leuke blogs of publicaties hebben over een bepaald onderwerp, kun je dus ook gewoon onder eigen naam toevoegen.
    We testen nu de eerste periode met een volledig open wiki en hopen dat het goed gaat inderdaad. Tot nu toe gaat het goed. Zo lang het goed gaat willen we de wiki zo open mogelijk houden om de drempel laag te houden. Mocht het niet goed gaan, dan gaan we experts inlogs verstrekken.
    Bedankt voor het plaatsen van je bericht. Ik ben benieuwd naar reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *