Kenya test Pocket PC’s in het onderwijs

De BBC website bericht van een pilot in Kenya waar kinderen geen tekstboeken gebruiken maar PocketPC’s, wifi en open source software om te leren ("e-slates"). Leerstof wordt via sateliet naar de school verzonden. Via wifi wordt deze leerstof -nu nog alleen digitale tekstboeken- naar de PocketPC van leerlingen verspreid. De kosteneffectiviteit is een belangrijk aspect bij dit project.

Pocket PCs were chosen in place of desktops because they are more portable, so the children can take them home at night, and also because they’re also cheaper, making them cost-effective alternatives to traditional methods of learning.

Het artikel maakt ook melding van mogelijke valkuilen. Veel scholen kampen met een gebrek aan electriciteit, terwijl PocketPC’s ook opgeladen moeten worden. Daarnaast reizen leerlingen over ruig terrein. De PocketPC kan daardoor gemakkelijk vallen en beschadigen.

Een dergelijk artikel illustreert de mogelijke kracht die (t)e-learning kan hebben ten aanzien van het bestrijden van ongelijkheid en het creëren van gelijkere kansen. Tevens realiseer je je hoe hardnekkig en -vanuit Westerse optiek- basaal de problemen zijn waarmee scholen in ontwikkelingslanden te kampen hebben als het gaat om de implementatie van ICT in het onderwijs.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *