Komt de netgeneration er echt aan?

Eén van de laatste activiteiten die ik bij mijn vorige werkgever (het IVLOS) heb uitgevoerd, is de productie van een aantal screencasts waarin we verkennen in hoeverre technologieën zoals podcasting en weblogs passen bij de ´netgeneration´. Deze screencasts (excuus voor de geluidskwaliteit) zijn ontwikkeld in het kader van een project waarin verkend is of instellingen voor onderwijs inderdaad te maken krijgen met een ´nieuwe student´. Via het artikel Komt er werkelijk een ander type student in de collegebanken te zitten? van mijn oud-collega Sanne Akkerman kom je terecht op een website waar deze screencasts te vinden zijn.

Je vindt hier verder een het eindrapport van het IVLOS over nieuwe vormen van onderwijs voor een nieuwe generatie studenten, en videofragmenten waar de netgeneration aan het woord komt over zaken als Hyves en MSN.

Ik heb het artikel van Sanne overigens met genoegen gelezen. Zij schetst hierin onder andere consequenties voor het onderwijs. Sleutelbegrippen zijn hierbij: authenticiteit, interactiviteit, individuele leerwegen en personalisatie.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *