Nieuwe artikelen e-learning themasite SURF

De e-learning themasite van SURF publiceert elke maand nieuwe artikelen over ICT in het onderwijs. En elke maand lees ik de meeste bijdragen weer met veel plezier. En niet alleen als (oude) bekenden er een bijdrage aan hebben geleverd, zoals nu het geval is.

Albert Pilot is hoogleraar-directeur van het IVLOS, waar het Expertisecentrum ICT in het onderwijs onder "valt". Hij heeft een recensie geschreven over "Van trend naar transformatie" van Marcel Mirande cs. Dit boek heb ik ook al een tijd op m’n bureau liggen.

Albert is enthousiast over enkele hoofdstukken. Maar andere hoofdstukken vindt hij minder de moeite waard. Helaas noemt hij deze niet bij naam. Had mij tijd gescheeld ;-).

Robert-Jan Simons is mijn directe leidinggevende. Hij heeft samen met Henk Sligte (waarmee ik in het ITCOLE-project heb samengewerkt), Marijke Kral (een oud-collega van BVEnet) en Ellen van den Berg (die ik eens heb geïnterviewd) een rapport geschreven over het grassroots-programma. Dit rapport wordt op de e-learning themasite besproken. De auteurs concluderen dat dit programma als beleidsinstrument effectief is in het bevorderen van het gebruik van ICT in het onderwijs.

Oud-collega Eline Noorbergen schrijft over een expert meeting rond "Digital Repositories and Reusing Objects". Pierre Gorissen heeft daar al beknopt over geschreven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *