OEB08: Unconferencing

Eén van de zaken die me tijdens deze Online Educa Berlijn opvalt, is het grote aantal ‘leermomenten’ dat buiten de conferentie om -vaak spontaan- georganiseerd worden. Lunches en diners van special interest groups, edubloggers en projecten. Discussiesessies, interviews, uitzendingen via internet. Deze vormen van unconferencing lijken elk jaar in aantal toe te nemen.

Daarnaast worden er schijnbaar steeds meer opnames gemaakt (en online gepubliceerd), gemicroblogd en ‘ouderwets’ geblogd. Een intense ervaring, erg leerzaam. Volgens mij zit hierin ook steeds vaker de meerwaarde van fysiek aanwezig zijn bij congressen. Juist die ‘unconferencing‘-activiteiten rondom een congres zijn niet te vervangen door het online aanwezig zijn bij keynotes en andere sessies.

Gisteravond heb ik bijvoorbeeld een Edublog diner georganiseerd. We waren uiteindelijk met z’n zevenen:

De meeste personen kenden elkaar nog niet persoonlijk. Onder het genot van Duits bier en Duits eten, en op een gegeven moment hele foute karaoke, hebben we over tal van ontwikkelingen gepraat.

En dit was mijn hoofdgerecht:

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

7 reacties

  1. Wilfred, dank voor het regelen van het bloggersetentje! “Er hoort toch ook kartoffelsalat bij mij schnitzel?” “Jazeker, die ligt onder uw schnitzel”. Had ik kunnen weten, er naast was immers geen plek meer.
    Leuk je voor het eerst in levenden lijve te ontmoeten, en prima conversatie de hele avond.

  2. “over tal van ontwikkelingen gepraat”
    Dit is natuurlijk een teaser van jewelste! 🙂 Ben wel benieuwd wat er tijdens dit soort ‘informele kennisuitwisseling’ door jullie besproken is, dat lijkt me juist leerzaam!

  3. @Anomiem: inderdaad, erg lekker (vind ik).
    @Ton Zijlstra: graag gedaan. Ik vond het ook erg gezellig.
    @Jeroen Bakker: ik blog niet graag over dit soort etentjes. Want er worden ook zaken verteld, die je niet aan de grote klok wilt hangen. In z’n algemeen hebben we het over tal van gadgets gehad, de rol van een veranderend medialandschap op onze samenleving, etc.
    @Willem van Valkenburg: dank.
    @Willem: graag gedaan, van dat inwrijven. Jij bent naar de VS gegaan. Ik heb de URL van Willem verbeterd.
    @Elke: dat valt wel mee hoor. Ik heb twee avonden zo’n poot weggewerkt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *