Open Educational Resources via HippoCampus (#in)

Initiatieven rond open educational resources hebben vaak betrekking op het hoger onderwijs. HippoCampus is daarentegen gericht op het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs (Wikiwijs richt zich daar natuurlijk ook op, maar bevat niet alleen vrij toegankelijke leermiddelen).

De initiatiefnemers hadden verwacht dat het materiaal vooral voor zelfstudie zou worden gebruikt. 80% van het gebruik vindt echter in de klas plaats. Wat betreft de financiering wordt HippoCampus vooral betaald vanuit een subsidie van de William and Flora Hewlett Foundation en de Bill and Melinda Gates Foundation. Daarnaast kunnen onderwijsorganisaties abonnee worden:

For a modest annual membership fee, members access additional services [such as content related specifically to testing and state standards] and interact with and support each other.

De abonnementskosten dekken al 75% van de kosten. Er zijn ook onderwijsinstellingen die leermateriaal beschikbaar stellen. Het materiaal van de Khan Academy zal ook een plek binnen HippoCampus krijgen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *