OpenU masterclass “Hoe ontwikkel je op een efficiënte manier effectief onderwijs?” #CELSTEC

Van 29 mei tot en met 4 juni aanstaande vindt de OpenU masterclass “Hoe ontwikkel je op een efficiënte manier effectief onderwijs?” plaats. Deze online masterclass wordt verzorgd door drs. Gerard van den Boom, universitair hoofddocent bij CELSTEC van de Open Universiteit. Deze masterclass gaat in op wat instructional design is en wat instructional design theorie in de praktijk kan bijdragen aan het op peil houden en het versterken van de kwaliteit van onderwijs.

In deze OpenU masterclass komen enkele didactische functies aan bod die noodzakelijk zijn voor goed onderwijs, het opstellen van didactische scenario’s en het ontwikkelen van effectieve onderwijsleeractiviteiten. Daarbij probeert Gerard onderwerpen die in eerdere masterclasses al afzonderlijk aan de orde zijn gesteld (effectieve leerstrategieën, formatief en summatief toetsen, het gebruik van diverse media en het 4C/ID-model) kijkend door de bril van ‘Instructional design’ te integreren.

Drs. Willeke Kerstjens en drs. Pauline Reiners verzorgen paperpresentaties over een wetenschappelijk onderzoek en van praktijkervaringen met het 4C/ID-model.

De inschrijfkosten voor deze masterclass bedragen 90,00 euro (losse verkoop) of negen credits (voor houders van een Leertraject). Je kunt ook alleen de live expert-sessie op vrijdag 31 mei a.s. en paper presentaties volgen. Bijwonen hiervan is gratis, maar dan kun je niet via de chat participeren.

Je moet geregistreerd gebruiker zijn van OpenU om je te kunnen inschrijven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.