Oprichting Free Knowledge Institute

Gisteren is in Amsterdam (met steun van de Internet Society Nederland) het Free Knowledge Institute opgericht. Ik had -zoals ongetwijfeld veel andere bloggers- een uitnodiging ontvangen, maar moet ook ‘gewoon’ werken.


The Free Knowledge Institute (FKI) is a non-profit organisation that fosters the free exchange of knowledge in all areas of society. Inspired by the Free Software movement, the FKI promotes freedom of use, modification, copying and distribution of knowledge in four different but highly related fields: education, technology, culture and science.

In feite is het FKI een resultaat van het Europese SELF-project.  In hun persbericht omschrijven zij copyleft als hoeksteen van het FKI: het publiek heeft daarbij de vrijheid "om een creatie en alle afgeleide werken te wijzigen, te verbeteren en te herdistribueren" (aldus de Wikipedia-pagina).

Ik zit me af te vragen of er niet al een vergelijkbaar instituut bestaat. Maar dat is volgens mij niet het geval dankzij de focus op zowel onderwijs, technologie, wetenschap en cultuur. Wel vraag ik me af wat het FKI nu gaat doen, behalve publiceren en confereren.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *