QR-codes in Berlijn (#in)

Ik ben vanavond teruggekomen van een weekend Berlijn. Het was nog een verjaardagscadeau voor mijn schoonzus, die afgelopen zomer 50 jaar is geworden. Zij was sinds de 'Wende'  niet in Berlijn geweest, en voor haar man was sowieso de eerste keer.

Daardoor hebben we vooral de gebruikelijke bezienswaardigheden bekeken (Rijksdag, Brandenburger Tor, Häckische Höfe, Postdammer Platz, Savigny Platz, Topographie des Terrors, monument ter nagedachtenis aan de 6 miljoen vermoorde Joden, etc).

Bij de Häckische Höfe kwam ik trouwens onderstaande fraaie toepassing van de QR-code tegen. De code ontsluit een video over de Joodse geschiedenis van de betreffende hof (alleen toegankelijk met mobiele apparaten).

QRcodeBerlijn

Mobiel internet in het buitenland is echter nog steeds duur. Dus ik heb tot net gewacht voor ik de video heb bekeken.

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.