SURF Groepen operationeel

Tijdens de laatste SURF Onderwijsdagen heb ik er al kennis meegemaakt. Maar nu is het schijnbaar operationeel (ook al ben ik geen officiële aankondiging tegen gekomen):  SURF Groepen.

SURFgroepen brengt online documentopslag, chat, instant messaging en videoconferencing samen. Medewerkers en studenten van op SURFnet aangesloten instellingen kunnen een SURFgroep aanvragen en hier zelf teamleden uitnodigen.

Je hebt 100 MB ter beschikking. Zoals gezegd: een veelbelovend initiatief, ook al committeer je je volledig aan Microsoft. 

Belangstelling voor een handleiding? Zelf een account aanvragen?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Net ook een account aangevraagd. We gebruiken de faciliteit voor overleg over ICT zaken rond 3TU. De eerste stappen laten meteen al zien dat dit nog geen Web 2.0 kan worden genoemd… Ik heb nu een account, maar moet nu weer een bericht sturen/mailen naar de beheerder van de groep voordat ik toegang krijg tot de groep (de user is hier nog niet in control). Ik kan/mag me niet zelf online lid maken van de groep (kan natuurlijk ook met instellingen van de groep te maken hebben).
    Heb je overigens de “Terms of service” gelezen van surfgroepen? Hierin staat expliciet dat er GEEN backup wordt gemaakt. (Hum, zo kan ik ook een ‘gratis’ functionaliteit aanbieden). Stel dat we dit ook zouden stellen voor onze ELO. Zouden we daar mee weg komen?

  2. Nee, dat had ik nog niet gezien. Betekent wel een extra aandachtspunt voor de gebruiker bij projectenwerk. Ik ben trouwens vooral benieuwd naar Breeze. Die tool zit er nu nog niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *