Teachmeet online als krachtige leeractiviteit (#tmpo)

Terwijl ik dit bericht tik, is in Amsterdam de Teachmeet PO aan de gang. Aangezien

  • ik zelf niet in het basisonderwijs werk,
  • Amsterdam niet naast de deur ligt
  • en ik diverse punten op mijn 'te doen lijst' heb staan

ben ik er niet naar toe gegaan. Toch kon ik het niet laten om vanmiddag het eerste deel van de Teachmeet via Ustream en Twitter te volgen.

Je mist uiteraard het face-to-face netwerken, de gezelligheid en de borrel. En de websites en dia's zijn via Ustream minder goed te zien. Maar desondanks viel het me op dat je op deze manier goed kunt leren.

  • De sprekers waren goed te verstaan en de demonstratie van de computertafel was goed te volgen.
  • De diverse tweets (twitterberichten) vatten de sessies goed samen.
  • Via Twitter werd ook met elkaar gecommuniceerd (vragen beantwoorden, tips geven).
  • Er werden volop URL's gedeeld, met meer informatie. Bijvoorbeeld over de presentatie van Erwin de Beer over digital storytelling. Of onderstaand filmpje over leren ondernemen op de basisschool.

  • Ik voelde me echt verbonden met de mensen bij de Teachmeet. Dat komt vermoedelijk ook omdat ik een groot aantal mensen al langer ken ('in het echt', maar ook virtueel).

Voor mij is dit weer een illustratie hoe je met behulp van relatief eenvoudige technologie een krachtige -informele- leeractiviteit kunt vorm geven.

In verband met andere activiteiten heb ik de sessie helaas niet volledig bij kunnen wonen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Inderdaad, ik had dezelfde ervaring gisteren tijdens de ‘uitzending’ van de Teachmeet. Je steekt aardig wat op via zo’n videostream. Ik heb op mijn werk ook via Yammer gemeld: ‘Ik zit me hier even online te professionaliseren.’

  2. Goed om te lezen Wilfred, dat je je zelfs via de videostream verbonden voelde met ons in het Creative Learning Lab.
    Ik moet complimenten geven aan de faciliteiten van het Creative Learning Lab: alle computers die ik nodig had, beamers, wifi, enorme bandbreedte.
    Overigens werd de stream verzorgd door een (qua internet bekabelde) iMac met Mac OS X 10.4 die is ingebouwd in een soort spreekgestoelte. Was eenvoudig een stukje te verrijden en soms even rond te draaien. Nog nooit zo’n eenvoudige video setup gehad bij een TeachMeet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *