Tussenstand peiling weblogs voor eigen kennisontwikkeling

Ten behoeve van mijn sessie voor de SURF Onderwijsdagen 2007 heb ik een peiling open staan:

Wat de belangrijkste reden om als onderwijsprofessionals geen weblog te hebben voor de eigen kennisontwikkeling en het delen van kennis met anderen?

Hier is de tussenstand:

Onderwijsprofs

De peiling staat nog open (tot aan de SURF Onderwijsdagen). Ik hoop dat de respons nog een stuk groter wordt. 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

6 reacties

  1. Leuke poll, het is interessant om de invalshoek van onderwijsprofessionals te weten.
    Misschien even e-mailen naar universteiten en hogescholen?

  2. Tja, eigenlijk zou deze poll alleen beantwoord moeten worden door de onderwijsprofessionals die geen weblog hebben, maar ik ben bang dat dat nu ook juist de groep is die geen polls invult. Immers, ze willen hun kennis niet (op die manier) delen?

  3. Straf, vind ik, die 20% bij kennisontwikkeling en kennisdeling! Vind jij dat ook niet, Wilfred? En eigenaardig, ik zou gedacht hebben dat er veel meer deelnemers zouden zijn. Jouw poll is overzichtelijk en vraagt echt niet veel tijd om in te vullen. Daaraan kan het niet liggen… Gebrek aan interesse? Kom nou, daar kan ik niet bij.
    Benieuwd naar je eindresultaat en de verwerking ervan! Succes!

  4. Ik had graag de mogelijkheid gehad meerdere antwoorden aan te kruisen. Degene die ik spreek over bloggen en vraag waarom ze -nog- niet bloggen geven vaak een combinatie van antwoorden: ‘geen tijd, dus geen prioriteit’ of: ‘Onduidelijk wie reageert op de inhoud van mijn blog (kennisontwikkeling)’ met ‘Mijn blog wordt gezien als een soort speeltje’
    Helaas kom ik redelijk veel onbekendheid met bloggen tegen dus zal een docent (want die bedoel je toch met onderwijsprofessional?) snel geneigd zijn aan te geven dat tijdgebrek, geen prioriteit en geen onderdeel van ’t werk als redenen worden genoemd

  5. @ Bas: lijkt me weinig zinvol om naar algemene adressen te mailen.
    @ Willem: het gaat om opvattingen. En dan maakt het niet uit of je al blogt of niet. Je moet er wel rekening mee houden bij de verwerking.
    @ Janien: dank, Janien. Ik ga nog geen commentaar geven op de tussenstand.
    @ André: maar is er niet één reden de belangrijkste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *