Wii voor het onderwijs

Jetse Goris reageert vandaag op mijn bijdrage over "Favorieten" delen via netwerken. Hij roept hierin op om ook RSS-feeds met elkaar te delen. En dankzij zijn RSS feeds ben ik weer via via (leve sociale netwerken!) uitgekomen bij de  bijdrage Nintendo Wii: first impressions. De auteur verkent hierin de mogelijkheden van de nieuwe game console Wii (van Nintendo) voor het onderwijs. Mijn conclusie na een globale scan van deze bijdrage: de Wii is een fraaie en motiverende ICT tool voor bewegingsonderwijs. En verder is de Wii een aardig voorbeeld voor het ontwerp van computers van de toekomst (vervanger van de muis etc).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Het is jammer dat dit soort uitspraken vaak alleen gedaan worden als er nieuwe systemen uitkomen. Want vaak zijn ook oude systemen hier ook goed voor te gebruiken tegen een fractie van de kosten van een nieuw systeem.
    Voor de playstation en zelfs voor de gewone PC heb je al een geruime tijd dansmatten welke ook ingezet kunnen worden voor bewegingsonderwijs. Toevallig heeft Martijn van den Berg hier vandaag nog een bericht over geschreven (http://ict-en-onderwijs.blogspot.com/2007/01/dansmat.html).
    Voor €30,- kun je online al 2 van deze matten aanschaffen en voor nog eens €30,- heb je er ook nog eens software voor bij. Dit is slechts een fractie van de kosten die men kwijt zou zijn voor een WII met spellen.
    Ik denk overigens ook dat de WII wel een motiverende tool kan zijn, maar dat deze hier voornamelijk vanwege de prijs niet of nauwelijks voor ingezet zal gaan worden binnen het onderwijs.

  2. Mijn zoontje van net 13 jaar heeft sinds de kerstvakantie zo’n wii apparaat en ik heb met verbazing aanschouwt wat hij er mee doet. Het eerste grote voordeel van het apparaat vind ik dat hij in ieder geval niet meer passief achter een computer zit maar lekker actief bezig is met dat ding. De innovatie zit hem dan ook in de afstandsbediening en de nunchuk. Al z’n vriendjes kwamen op bezoek om mee te spelen. Aardig om een paar jongentjes te zien boxen, honkballen, enz, tegen een computer!! Zelfs mijn dochter is enthousiast geworden terwijl ze nooit naar spelletjes taande.
    Daar hebben we dan ook meteen het grootste verschil met andere game-machines mee aangeduid.
    Nu nog de goede software ontwikkelen. Wat dacht je van een “echte” cursus timmeren, stucadoren, schilderen, oude mensen in bed leggen, en dat op een game computer. In principe is het allemaal mogelijk. Het kunnen nog interessante ontwikkelingen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *