Wiki als belangrijkste leermiddel

ComputerWorld bericht in een bondig, concreet artikel over een docent die een wiki gebruikt als belangrijkste leermiddel. De wiki wordt gebruikt in plaats van de klassieke tekstboeken, maar ook voor samenwerking tussen lerenden. Bovendien plaatsen lerenden vragen op de wiki die in toetsen terug kunnen komen (en dat ook doen). De wiki helpt de docent bij de gewenste rolverandering ‘van inleider naar begeleider’, zo schrijft ComputerWorld.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Beter dan eender welk schoolboek, jouw blog! Wat een weelde aan theorieën, middelen, kritische wegingen, bronverwijzingen, zoveel inspiratie via zoveel professioneel en aangenaam leesbaar ‘geprepareerde’ wwwegwijzers, te veel om op te noemen nu.
    Waarmee ik mijn collega’s schoolboekenauteurs zeker geen onrecht wil aandoen. Ook die boeken moeten er zijn en de hoogste kwaliteit bieden. Respect! Maar kunnen we nog ’toe’komen met die boeken alleen? Ik weet het: er zijn sinds enkele jaren ook de ict-aanvullingen met websites en online materiaal en oefeningen. Een schoolboek dat zich respecteert bouwt dat wijdere perspectief uit. Toch blijven die mogelijkheden ontoereikend wegens te statisch, vind ik. Dit is slechts één stemmetje, hoor, uit dat worstenmachinetje TSM. En wie ben ik? Een zeer gewone ‘gebruiker’, zonder it-pretenties. Maar daarvoor hebben we Wilfred toch, en ‘de anderen’ (om het bij bloggers te houden – ik denk aan Elke, Margreet, Willy, Pierre, Ewan, Willem, …). Dankjewel to all of you! Heerlijk en eerlijk leren is het bij jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *