Elgg radio

Een tijd geleden heb ik kennis gemaakt met Elgg. Teemu Leinonen maakte me er op attent toen ik met hem mailde over open source e-portfolio software. Elgg ontwikkelt zich echter meer en meer tot een "personal learning landscape":

To achieve this Elgg is a hybrid of weblogging, e-portfolios and social networking. It is hoped this combination of features will provide an engaging environment for learners to create their own learning space and then connect to others, forming online communities of learning.

Elgg heeft nu ook het initiatief genomen voor een eigen podcasting radiozender. Zij ontsluiten interviews met bijvoorbeeld George Siemens (die vaak over connectivism schrijft).

Elgg is een initiatief om in de gaten te houden. Ze hebben een interessante visie op leren en ontwikkelen daarvoor een aardige omgeving. Het interview met Siemens duurt wel 28 minuten. Vind ik persoonlijk wat lang. Ik hoop dat ze in het vervolg interviews in kleinere eenheden opknippen. Aardig is dat ze ook schrijven welke technologie ze gebruiken om de interviews mee te maken).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *