E-portfolio en social software

Vanmiddag mocht ik een korte presentatie geven over e-portfolio en social software, om daarna over dit onderwerp een workshop te verzorgen (en deel te nemen aan een paneldiscussie). Enkele highlights:

  • Je kunt e-portfolio’s ‘sociaal’ gebruiken, maar dat hoeft niet. Welk doel wil je er mee bereiken?
  • Veel e-portfolio applicaties zijn geen social software, uitgaande van de definitie: social software is software die het ontstaan en onderhouden van sociale structuren in online gemeenschappen faciliteert.
  • E-portfolio’s zijn vooral ‘I-portfolio’s’ (gericht op ‘individueel leren’).
  • Je kunt e-portfolio’s ‘sociaal’ gebruiken, door bijvoorbeeld profielen van studenten met elkaar te matchen ten behoeve van groepsvorming (vergelijk Hyves) of door commentaren en feedback op bijdragen in een e-portfolio mogelijk te maken en doelbewust te gebruiken.
  • Als je het e-portfolio ‘sociaal’ wilt inzetten, maak dan gebruik van de geleerde lessen op het gebied van computer supported collaborative learning.

Grappig was dat verschillende (edu)bloggers in de zaal zaten. Frankwatching doet verslag (op 17 mei 2006, om 21.12 uur nog niet, de dag er na wel, en hoe!). Andere Edubloggers zullen dat -verwacht ik- ook doen.

Update: 29 mei 2006

Vandaag mailde Frank Janssen van Frankwatching mij de volgende foto (ik heb ‘m wat bewerkt):

Ik zit links, Iwan Wopereis van de Open Universiteit rechts.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

6 reacties

  1. DU Masterclass Social Software

    Ik lees het later wel ergens terug, of bekijk wel de vodpodscreencast achteraf, aldus mijn collega die zich ook had ingeschreven voor de DU Masterclass Social Software, maar zich op het laatste moment bedacht. En helemaal …

  2. Masterclass Social Software

    Gisteren heb ik deelgenomen aan de Masterclas Social Software, georganiseerd door de DU. In deze masterclass werd ingegaan social software in het algemeen en vervolgens in verschillende workshop werd dit verder uitgediept. Op Frankwatching.com staat ee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *