Evernote in het onderwijs gebruiken (#in)

Sinds ik een iPad heb is Evernote één van mijn favoriete applicaties. Ik gebruik (bijna) nooit meer pen en papier, maar maak notities in Evernote. Een enkele keer heb ik met mijn iphone een foto gemaakt van de kaft van een boek, die ik via Evernote heb opgeslagen. Die verschillende artefacten zijn vervolgens via mijn iphone, iPad en laptops (werk en privé) te bekijken en te gebruiken. Behalve sinds twee dagen omdat ik synchronisatieproblemen heb. Maar dit terzijde.

Ik had me echter nog nooit de vraag gesteld wat je met Evernote in het onderwijs kunt (behalve notities maken). Michael Cruz heeft dat wel gedaan (via diverse tweets van o.a. Bert Frissen, @friszb). Cruz is docent en fanatiek Evernote-gebruiker, en gebruikt dit gereedschap voor de lesvoorbereiding, tijdens het onderwijs, en na afloop.

10 Tips for Teachers Using Evernote – Education Series « Evernote Blogcast

Voorbeelden zijn: het gebruik van templates voor beoordelingen, het ordenen van content door het taggen van bronnen (je kunt o.a. websites vis een RSS-reader als MobileRSS opslaan in Evernote), het gezamenlijk gebruiken van een notitieblok, het opslaan van foto's van je whiteboard en het bijhouden en delen van aantekeningen over buitenschoolse activiteiten.

Ik weet niet of ik elke toepassing, die Cruz beschrijft, via Evernote zou uitvoeren, omdat je er vaak andere -handigere- applicaties voor hebt (zoals de templates voor beoordelen). Desalniettemin laat Michael Cruz zien dat Evernote ook een zinvolle tool in de gereedschapskist van een docent kan zijn.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *