“Favorieten” delen via netwerken

Ik ben sinds een hele tijd fervent gebruiker van Del.icio.us. Eén van de sterke kanten van deze sociale bookmark tool is dat je via een optie ‘your network’ bookmarks voor andere del.icio.us-gebruikers ‘klaar kunt’ zetten. Ik doe dat bijvoorbeeld regelmatig met Wytze Koopal en Renée Filius.

E-learning.nl -waar ik hoofdredacteur van ben- heeft nu ook een eigen Del.icio.us pagina. Ik heb op deze site een oproep geplaatst om bookmarks met elkaar te delen. Ik leg hierin ook uit hoe dit werkt.

Gebruik jij Del.icio.us? En sla je regelmatig hyperlinks over (t)e-learning op? Voeg dan elearning.nl en wrubens aan je netwerk toe (wij doen dat dan ook).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

8 reacties

  1. Begin 2006 heb ik YURLS verzonnen (your urls).
    Ruim l000 mensen hebben ondertussen een account aangemaakt bij http://www.yurls.net. De meeste accounthouders zijn afkomstig uit het basisonderwijs.
    Met YURLS heb je een lege startpagina die je zelf moet vullen. De site is gekoppeld aan http://www.digibordopschool.nl, http://www.vowijzer.nl en http://www.internetwijzer-bao.nl. Met 1 klik kun je een hele rubriek naar een eigen pagina verplaatsen. Je kunt je overzicht voor jezelf voor jezelf houden, maar ook publiceren met een eigen domeinnaam, bv http://wildfred.yurls.net
    De rubrieken op je pagina kun je met de muis van de ene kolom naar de andere verplaatsen.
    Het aardige is dat je ook links of hele rubrieken van je collega’s kunt importeren.
    Zelf gebruikte ik het ook als voorbereiding bij een les met het digitale schoolbord en maakte ik een gezamelijke met de klas. (yurls is ook gekoppeld aan de zoekmachine voor kinderen http://www.meestersipke.nl)
    Ondertussen zijn er bijna 37.000 links verzamelend en geordend. De onderwijs gerelateerde pagina’s vind je op http://overzicht.yurls.net
    Gerard Dummer maakt een screencast voor kinderen over de werking van YURLS:
    http://over.yurls.net
    Regelmatig krijg ik suggesties. Binnenkort worden de volgende wijzigingen doorgevoerd:
    RSS, het toevoegen van meer afbeeldingen aan een gepubliceerde pagina, een extra tabblad.
    Suggesties blijven welkom!
    Sipke Kloosterman

  2. Op e-learning.nl Ik zag daar nog staan:
    “Werkzaam als adviseur ICT in het Onderwijs, Expertisecentrum ICT in het onderwijs, Universiteit Utrecht.”
    Je bent toch niet stiekem teruggegaan naar je vorige baas? 🙂

  3. Furl vs Del.icio.us

    Op z’n weblog en de E-learning.nl site pleit Wilfred Rubens nog maar weer eens voor het delen van favorieten door middel van Social Bookmarking.Terecht: ik heb al heel wat keren interessante links…

  4. Hallo Wilfred,
    Elearningnl is aan mijn del.icio.us network toegevoegd. Wrubens behoorde al tot mijn netwerk.
    Misschien is het een plan om RSS feeds over TE-learning met elkaar te delen? Via onderstaande URL vind je de “shared items” uit mijn google reader
    http://www.google.com/reader/shared/09922486904623414617
    Gebruik je internet explorer? Druk dan op F11 wanneer het scherm is geladen. Nu kan je wel scrollen en de gehele pagina bekijken.
    Wilfred, de rss van je weblog is voor mij iedere dag een “must read.” Jouw blog en blog/edukast van Pierre Gorissen zijn belangrijke antennes voor mij om op de hoogte te blijven van laatste ontwikkeling op het gebied van TE-learning (in Nederland en daarbuiten). Complimenten!
    Groeten,
    Jetse Goris

  5. Dag Jetse,
    Eh…nou dank voor het compliment. Ik blijf m’n best doen.
    Ik gebruik sinds een tijdje Feedreader. Een fraaie feedreader met als nadeel dat je niemand toegang kunt geven tot je feeds.
    Ik heb wel nog http://www.bloglines.com/public/wrubens. Maar die heeft niet exact dezelfde RSS Feeds als Feedreader. Ik ben eigenlijk afgestapt van Bloglines omdat deze online feedreader een paar keer onbereikbaar was op het moment dat ik net ff tijd had om mijn feeds te checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *