Smartphone vervangt steeds vaker de computer (#in)

Ik kan me er zelf niets bij voorstellen, maar eenderde van de Amerikanen gebruikt de smartphone steeds vaker in plaats van de computer om internet te raadplegen. Dat schrijft de Washington Post op basis van recente bevindingen van het Pew Internet & American Life Project. Daaruit blijkt ook dat de smartphone het snelst geadopteerde technologisch product ooit is. Opvallend: 'achtergestelde groepen' gebruiken relatief vaak smartphones.

Volgens dit artikel voorspelt Cisco dat binnen vier jaar nog maar 46% van internetverkeer via de computer verloopt (tegen 63% nu). Dit wordt mede veroorzaakt door de steeds betere kwaliteit van de mobiele internetverbindingen. De verwachting is wel dat consumenten meer moeten gaan betalen voor mobiel internetgebruik.

Ik gebruik mijn iPhone ook intensief voor internet. Maar niet om uitgebreid mee te creëren. Ik vraag me dan ook af of deze trend er niet toe bij gaat dragen dat internet vooral weer gebruikt gaat worden voor consumeren of voor oppervlakkig produceren (tweets, 'vind ik leuk', etc), in plaats van voor verdieping (en dus voor verdiepend leren).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Heb vorige zomer bij de TICER cursus aan de Uni Tilburg van een spreker van Pew begrepen dat het hier gaat om “achtergestelde groepen” die zich geen PC incl vaste internetverbinding, maar wel een smartphone kunnen veroorloven. In die zin is het geen stap terug maar vooruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.