Niemand de poort uit zonder een portfolio (#in)

Onder dit motto is vandaag, in aanwezigheid van de demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt, de Stichting ePortfolio Support (StePS) gelanceerd. Mede-initiatiefneemster Marij Veugelers, waar ik in het verleden mee heb samengewerkt, is manager van de activiteiten van deze stichting. Zij had mij -en een aantal anderen- uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze lancering. Helaas was ik verhinderd.

Deze stichting beoogt coördinatie en versnelling aan te brengen bij de invoering van een elektronisch portfolio voor eenieder die deelneemt aan onderwijs en arbeidsmarkt. Vertegenwoordigers uit het onderwijs en arbeidsmarkt hebben elkaar gevonden.


Aldus het persbericht.

De initiatiefnemers stellen hierin onder meer dat in het onderwijs (met name MBO en HBO) op dit moment veelvuldig gebruik wordt gemaakt van een digitaal portfolio. Binnen arbeidsorganisaties is dat nog niet het geval (uitzonderingen daargelaten), ook al verwacht men dat het eportfolio daar in het kader van een leven lang leren ook een belangrijke rol gaat spelen.

StePS wil een plek zijn waar belangstellenden alles wat bekend en bereikt is op het gebied van het e-Portfolio kunnen vinden. Ook wil StePS een rol spelen als het gaat om afstemming rond de opbouw en ontwikkeling van een passende technologische infrastructuur. Tenslotte wil de stichting op allerlei manieren een rol spelen rond communicatie en kennisuitwisseling op dit terrein. Open standaarden op dit terrein worden van harte ondersteund.

Een goede zaak dat arbeidsorganisaties en onderwijsinstellingen op dit terrein bij elkaar worden gebracht. Ik hoop wel dat ze het KISS houden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *